Un cuvant pentru fiecare!
Fiind oameni intre oameni, cautam in mod constant prezenta si compania semenilor. Cautam comunicare, impartasire, comunitate. Si desi uneori ceilalti ne dezamagesc prin gesturile si comportamentele lor, umanul din noi insine ne impinge mai departe spre descoperirea umanului din cei care, mai mult sau mai putin pasager, sunt prezenti la un moment dat in viata noastra. Forumok.forumulmeu.ro a fost creat pentru a mijloci intalnirea dintre mine si tine, dintre ea si el, dintre noi si ceilalti. Conceptul care sta la baza acestui site este acela al catalizarii contactului dintre membri prin desfasurarea unor activitati in care sa se faca manifeste personalitatea fiecaruia in toata amploarea sa, incepand de la teme de discutie riguros dirijate la crearea sau importul de profile bine dezvoltate. Finalitatea este aceea de a ne face simtita prezenta intr-o comunitate in care ceea ce tine de profunzimile si specificitatile individualitatii este sau devine relevant
Fiind oameni intre oameni, cautam in mod constant prezenta si compania semenilor. Cautam comunicare, impartasire, comunitate. Si desi uneori ceilalti ne dezamagesc prin gesturile si comportamentele lor, umanul din noi insine ne impinge mai departe spre descoperirea umanului din cei care, mai mult sau mai putin pasager, sunt prezenti la un moment dat in viata noastra. Forumok.forumulmeu.ro a fost creat pentru a mijloci intalnirea dintre mine si tine, dintre ea si el, dintre noi si ceilalti. Conceptul care sta la baza acestui site este acela al catalizarii contactului dintre membri prin desfasurarea unor activitati in care sa se faca manifeste personalitatea fiecaruia in toata amploarea sa, incepand de la teme de discutie riguros dirijate la crearea sau importul de profile bine dezvoltate. Finalitatea este aceea de a ne face simtita prezenta intr-o comunitate in care ceea ce tine de profunzimile si specificitatile individualitatii este sau devine relevant
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Lipsa de comunicare este mai profunda si mai nociva decat orice alta lipsa. Pretuiti ceea ce aveti deja!

AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ora exacta
Ultimele subiecte
» Biblioteca Mihai LEONTE din Petia
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptyDum Sept 28, 2014 9:51 pm Scris de Mihai LEONTE

» Fantezi sexuale
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptyMier Mai 07, 2014 7:40 pm Scris de feli34feli

» Salutare si bine v-am gasit!
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptyVin Noi 15, 2013 3:14 pm Scris de dani_ela

» AI DEVENIT UN NUME SCRIS PE O CRUCE...autor Mihai LEONTE
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptySam Sept 28, 2013 2:06 am Scris de Mihai LEONTE

» HAINE DAMA ONLINE IEFTINE
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptySam Aug 31, 2013 2:27 am Scris de bianca638

» MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptyDum Apr 21, 2013 2:10 pm Scris de Mihai LEONTE

» Ce se afla intr-o ceasca de cafea ?
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptyVin Dec 14, 2012 9:11 pm Scris de VASILESCU

» Ortodoxia..
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptyJoi Dec 13, 2012 8:12 pm Scris de adminforumok

» Cum ma simt?
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptyJoi Dec 13, 2012 8:11 pm Scris de adminforumok

Galerie
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? Empty
Statistici
Avem 258 membri înregistrați
Cel mai nou utilizator înregistrat este: jetro

Membrii nostri au postat un numar de 3846 mesaje în 631 subiecte
Cuvinte-cheie
Subiectele cele mai active
Impreuna la o cafeluta, ceai...
In aceasta zi!
Salutare si bine v-am gasit!
Bun venit tuturor!
In acesta seara!
Credeti in autenticitatea iubirii gasite pe internet?
La multi ani draga si iubita prietena...ILEANA-NURILUSA
Dorinte de tot felul
Servus !! Bun venit pe pagina mea...ADY-ELENA
Provocare...
Subiectele cele mai vizionate
Impreuna la o cafeluta, ceai...
Fantezi sexuale
La multi ani draga si iubita prietena...ILEANA-NURILUSA
Servus !! Bun venit pe pagina mea...ADY-ELENA
Ura este doar o alta fata a iubirii?
Salutare si bine v-am gasit!
In acesta seara!
In aceasta zi!
Bun venit tuturor!
Provocare...
Subiecte similare
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Admin
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? Doorin10 Suntem dispusi sa fim sanatosi? Alijn710 Suntem dispusi sa fim sanatosi? Doorin11 
Alexandrina
 Suntem dispusi sa fim sanatosi? Doorin10 Suntem dispusi sa fim sanatosi? Alijn710 Suntem dispusi sa fim sanatosi? Doorin11 
Ana
Vilhelm
Intuneric
Roses
Florina
abis
Elisa
Eva
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator
Cei mai activi postatori ai lunii
Niciun utilizator
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata
TOP-RO - Top siteuri din Romania top ro

Suntem dispusi sa fim sanatosi?

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Data de inscriere : 21/06/2010
Varsta : 59
Localizare : Galati

MesajSubiect: Suntem dispusi sa fim sanatosi?    Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptyMier Iun 15, 2011 2:55 am

Nu de putine ori suntem pusi in situatia de a ne confrunta cu probleme legate de sanatate. Chiar daca nu noi insine suntem cei afectati de o oarecare tulburare, cel putin unele dintre persoanele cu care interactionam se afla intr-un context mai putin favorabil lor. Oricum ar fi, ideea este ca uneori suntem impinsi sa reflectam la problema sanatatii. Sigur, aceasta nu este numai o chestiune asupra careia sa incercam sa obtinem un punct de vedere pur medical, desi, poate, perspectiva medicala este cea mai relevanta. Cum nu suntem doctori in medicina, cred ca o discutie in marginea acestui subiect poate fi facuta si fara o expertiza de acest gen. Prin urmare, cunoscatorii sa fie indulgenti.
Cred ca sanatatea poate fi definita cel mai bine ca stare de bine. A organismului fizic? Sigur, sanatatea fiintei noastre somatice este, fara indoiala, decisiva. In fata oricarui medic fiecare dintre noi este un pachet de organe, pachet care are propriile sale legitati, propria sa ordine, si propriul fel de a fi afectat de stimuli din exterior sau, dimpotriva, din interior. Insa, corpul fizic nu este sensibil numai la evenimentele din exterior (temperatura, microorganisme, lovituri, substante chimice ingerate in fel si chip, hrana, etc.), ci si la cele originate intern. In acest fel se poate purta o discutie foarte interesanta in marginea bolilor sau a tulburarilor psihogene, acele tulburari care nu au o cauzalitate fizica, ci sunt declansate de la nivel psihic. Insa existenta unor astfel de boli ne obliga sa recunoastem ca sanatatea este o problema care trebuie abordata holistic, adica dintr-o perspectiva cat mai ampla si cat mai integratoare, perspectiva in virtutea careia sa recunoastem ca omul este o totalitate care cuprinde in sine mai mult decat simplul corp.
Dar dincolo de toate acestea, dincolo de perspectiva holistica integratoare, este cert ca in prima instanta o discutie despre sanatate se poarta pe cateva coordonate destul de precise: grija pe care o avem fata de corp si psihic prin comportamentele noastre alimentare, prin comportamente care tin de exercitiul fizic, prin respectarea unei anumite ciclicitati veghe-odihna, etc. In ceea ce priveste prima coordonata, alimentatia, si la care o sa ma rezum aici, trebuie spus ca aici pastrarea masurii se dovedeste a fi cea mai importanta. Alimentatia echilibrata inseamna raportul ideal intre cantitate si calitate, precum si raportul dintre inputul alimentar si outputul realizat prin consumul de energie, sub orice forma ar fi acesta (activitate fizică sau mentală). Fara a face o pledoarie pentru alimentaia eco sau bio, sunt de parere ca daca aspiram la o sanatate fizica solida si durabila, cred ca tot ceea ce este produs chimizat sau modificat genetic trebuie exclus, in ciuda parerii de rau ca paleta noastra de optiuni alimentare se va diminua drastic.
Evident, se va ridica obiectia ca in zilele noastre nimic nu mai scapa chimizării intensive: valorile nutritive ale legumelor si fructelor sunt neutralizate prin baia de pesticide in care sunt scaldate inainte de a fi duse la piata sau la market, produsele din carne sunt compromise prin prezenta a sute de aditivi si potentiatori, lactatele si alte produse de origine animala sunt si ele discreditate prin faptul ca sursa insasi (animalul viu, ca atare) este efectiv contaminata prin alimentatia la randul ei modificata in fel si chip. Exista un intreg lant impurificat de prezenta acestor substante nocive de care, ce este drept, omul se bucura in virtutea faptului ca acestea impresioneaza placut papilele gustative, fara a adanci nici macar in cea mai mica masura impactul pe care ele il au asupra organismului.
Avem vreo posibilitate de a scapa de aceasta plaga a alimentatiei necorespunzatoare, nesanatoase? Dar, mai inainte de a ne pune aceasta intrebare, suntem constienti ca exista, pentru noi, consumatorii, aceasta tentatie a alimentatiei necorespunzatoare? Si daca recunoastem ca tentatia exista, suntem dispusi sa ne modificam comportamentul alimentar? Suntem dispusi, oare, sa fim sanatosi?
Sus In jos
Mariana55
Membru
Membru
Mariana55

Data de inscriere : 06/06/2011

MesajSubiect: Re: Suntem dispusi sa fim sanatosi?    Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptySam Iun 18, 2011 7:23 pm

In tinerete m-am dedicat familiei...fara sa ma gandesc o clipa la mine. De cate ori mi-a fost rau am trecut cu, vederea erau alte prioritati inaintea mea, asa vedeam eu atunci lucrurile si foarte rau am facut. Acum depind de pastile si nu mai pot ajuta familia asa cum o ajutam la inceput. Daca ma ingrijeam de sanatate de la bun inceput...acum nu aveam nevoie de tratament si imi puteam ajuta familie mai departe. Aveti grija de sanatatea voastra!
Sus In jos
Sebastian
Membru senior
Membru senior

Data de inscriere : 18/06/2011

MesajSubiect: Re: Suntem dispusi sa fim sanatosi?    Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptyJoi Oct 06, 2011 7:35 pm

Orice om este dispus sa fie sanatos, dar nu avem si posibilitatea pentru a ne ingriji de sanatate asa cum trebuie.
Sus In jos
Sorin
Membru senior
Membru senior
Sorin

Data de inscriere : 26/08/2011

MesajSubiect: Re: Suntem dispusi sa fim sanatosi?    Suntem dispusi sa fim sanatosi? EmptyDum Oct 30, 2011 7:29 pm

Admine, sanatatea tine de tot, atat psihic cat si intern, extern...totul. Toti suntem dispusi sa fim sanatosi, din pacate problema alimentatiei este pe zi ce trece mai grea. Omul de rand nu isi permite sa aibe o hrana corespunzatoare iar cel care isi permite arunca bani pe chimicale.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Suntem dispusi sa fim sanatosi?    Suntem dispusi sa fim sanatosi? Empty

Sus In jos

Suntem dispusi sa fim sanatosi?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Suntem lumea si lumea suntem noi!
» Suntem doar o inima!
» Cand suntem raniti, lasam si mergem mai departe?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Un cuvant pentru fiecare! :: Subiecte :: Medicina si Sanatate-
Mergi direct la: