| De ce se fura dreptul de autor | |
|
+6Cornel Mircea ivan_turbinca Elisa Roses Florina 10 participanți |
Autor | Mesaj |
---|
Florina Membru senior
Mesaje : 51 Data de inscriere : 05/06/2011 Varsta : 38 Localizare : Cluj
| Subiect: De ce se fura dreptul de autor Dum Iun 12, 2011 4:15 pm | |
| Aici as dori sa vorbim de acele persoane care isi asuma dreptul de autor fara nerusinare, fie versuri, muzica, clipuri mai toate cele. E rusinos dar sanatos?. Nu mi se pare coresc sa furi parerea altuia si sa spui ca e a ta. Ok, te regasesti in acel mesaj, acea poezie dai copi paste si pune si numele celui acre a scris sau necunoascut daac nu are nume. Cu siguranta eu daca ii trimit iubitului ceva copiat cu numele celui care a scris...va intelege ca de fapt eu ma regasesc acolo si mesajul este pentru el, doar ca nu este scris de mine. Nu vad nimic rau in asta. Voi cum vedeti toate astea? | |
|
| |
Roses Membru veteran
Mesaje : 120 Data de inscriere : 24/05/2011 Varsta : 63 Localizare : Tg Neamt
| Subiect: Re: De ce se fura dreptul de autor Dum Iun 12, 2011 4:31 pm | |
| Sunt de acord cu tine Florina...daca scriu fragmente din anumite carti ori citate dau numele celui care la scris...nu ma folosesc de drepturile de autor daca ele deja au fost scrise de altcineva!! | |
|
| |
Elisa Membru senior
| Subiect: Re: De ce se fura dreptul de autor Dum Iun 12, 2011 4:33 pm | |
| Corect, eu ma regasesc in multe citate si am trimis, trimit prietenilor mei cate un mesaj, citat...cu numele autorului se stie...pe un site cand am fost candva, pentru ca acum numai sunt se primea mesaje fara iscalitura si daca vroiai sa trimiti mai departe uneori se punea autor necunoscut alte ori nu. Nu este bine sa ne folosim de sentimentele altuia fara sa punem numele. Acea persoana a muncit si sunt sentimentele ei pana la urma.
| |
|
| |
ivan_turbinca Membru senior
Mesaje : 26 Data de inscriere : 02/06/2011 Varsta : 63 Localizare : timis
| Subiect: Re: De ce se fura dreptul de autor Dum Iun 12, 2011 4:35 pm | |
| De ce se fura dreptul de autor?...simplu, pentru ca autori pun la dispozitie fara drept de autor. E foarte rusinos sa copi o poezie si s-o trimiti iubitului spunandu-i ca tu ai compus-o special pentru el. Citesc poezii de pe net si daruiesc, dar se stie ca nu eu am compus, doar mi-a placut si ce mie mi-a placut am transmis mai departe celor dragi mie. Acum in ultima perioada multi dintre profesori au de venit poeti peste noapte, de exemplu o profesoara din braila a copiat tot ce avea o poeta si , si-a permis sa-si scoata carte, spunand ca totul ii apartine. La o lansare de carte acum 2 ani de zile s-a facut de rusine pentru ca a fost descoperita.
| |
|
| |
Mircea Membru senior
Mesaje : 47 Data de inscriere : 02/06/2011 Localizare : braila
| Subiect: Re: De ce se fura dreptul de autor Dum Iun 12, 2011 4:38 pm | |
| Dreptul de autor, se mai ia, nu se fura...daca nu pun numele ce vina am eu? as, ar fi trebuit sa scriu necunoscut...daca sunt educat...daca nu... Primesc ceva fara autor si vreau sa trimit mai departe ce fac?...pun necunoascut, de ce sa nu spun ca am scris eu si au copiat alti de la mine se paorta asta stiti nu?
| |
|
| |
Cornel Membru veteran
Mesaje : 141 Data de inscriere : 02/06/2011 Localizare : galati
| Subiect: Re: De ce se fura dreptul de autor Dum Iun 12, 2011 4:39 pm | |
| Se fura totul, in tara asta. Dreptul de autor se fura din totdeuna. Asa ceva se intampla in toata lumea. Uni spun ca doar se inspira. De cand lumea si pamantul omul evoluiaza si prin furt, din pacate | |
|
| |
Inna Membru senior
Mesaje : 42 Data de inscriere : 01/06/2011 Varsta : 64 Localizare : Galati
| Subiect: Re: De ce se fura dreptul de autor Dum Iun 12, 2011 4:41 pm | |
| Nu ma mira nimic...la ora actuala. Urat si rusinos din partea celor ce se folosesc sa devina celebri, vedete peste noate pe munca altora. | |
|
| |
Liliana Membru senior
| Subiect: Re: De ce se fura dreptul de autor Dum Iun 12, 2011 4:42 pm | |
| Cred, o mare magarie...asta cred. Dupa ce iti bati capul si faci ceva...vine altul din urma si se lauda cu munca ta. Bine ar fi sa se dea o legea si pentru asta. Nu cum e acum...sa ai de alergat. Sa fie asa cum ii aresteaza pe hoti, talhari, sa aresteze si pe cei care copie si isi pun dreptul de autor cu o nerusinare fara margini. | |
|
| |
Violeta Membru senior
Mesaje : 68 Data de inscriere : 03/06/2011 Varsta : 57 Localizare : Galati
| Subiect: Re: De ce se fura dreptul de autor Dum Iun 12, 2011 4:44 pm | |
| Imi amintesc bancul in care o sotie ii spune sotului:"Stii, dragule, toate poeziile pe care mi le-ai scris tu candva ti le-a furat unul Lucian Blaga" De aceea e bine sa publicam ceva intai in reviste sau carti cu ISBN. Astfel esti protejat. Daca cineva iti ia poezia, e de bine, deci place. Totusi se merita sa te protejezi tu insuti.
| |
|
| |
Ovidiu Membru senior
Mesaje : 20 Data de inscriere : 07/06/2011 Varsta : 53 Localizare : Timisoara
| Subiect: Re: De ce se fura dreptul de autor Dum Iun 12, 2011 4:52 pm | |
| Am vazut asta cu Blaga pe pro-tv ...nu ma supara copi, paste, ci lipsa de bun simt, putem pune, macar un...necunoscut, daca ne place si respectam.
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: De ce se fura dreptul de autor | |
| |
|
| |
| De ce se fura dreptul de autor | |
|